Parhaat eSports joukkueet

eSports eli elektroninen urheilu tarkoittaa lyhyesti kilpailullisesti pelattavia tietokone- ja konsolipelejä. Suomessa toimii SEUL, eli Suomen elektronisen urheilun liitto, joka valvoo elektronista kilpaurheilua, ja edistää lajin näkyvyyttä. Lajina eSports saattaa olla hieman epäselvää osalle ihmisistä, mutta se leviää jatkuvasti pelitapahtumien lisääntyessä.Suosituimpia eSports –pelejä Eurooopassa on Counter – Strike ja Quake. Star Craftia pelataan myös paljon muualla maailmalla ja eritoten Etelä–Koreassa. Kaikki pelit eivät sovellu tähän lajiin, joten sopivien pelien löytäminen ei ole kovinkaan helppoa.
Suomessa toimi aikaisemmin myös Level7 Gaming Cafe, joka oli Suomen suurin tietokonepelikahvila. Valitettavasti kahvilan ovet suljettiin lopullisesti vuonna 2011.
Tulevia turnauksia Suomessa on muun muassa Hartwall Arenalla järjestettävä Assembly –tapahtuma, jossa tiedossa olevat turnaukset ovat Dota 2, Tekken Tag Tournament 2 ja League of Legends. Palkinnot näistä turnauksista ovat 2000 – 5500 € välillä, mutta turnausvoitot saattavat nousta satoihin tuhansiin euroihin suurissa kansainvälisissä peleissä. Muista turnauksista voidaan mainita World Series of Video Games, Major League Gaming, World Cyber Games , Championship Gaming Series sekä RaidCall Major Series One –turnaus, jossa pottina oli kokonaiset 39 000 dollaria. Kilpailuun joukkueita oli kutsuttu 10, mutta valitettavasti joukossa ei ollut yhtään suomalaista joukkuetta. LAN –tapahtumia järjestetään ympäri maailman, jossa joukkueet pääsevät ottamaan mittaa toisistaan.
Suomessa toimii myös Paragon –niminen World of Warcraft –kilta (ts.klaani, yhteisö,vapaamuotoinen käyttäjäryhmä), ja heidän sponsorinaan toimii tanskalainen yritys, joka valmistaa oheislaitteita tietokoneisiin, sekä tunnettu taiwanilainen ASUS.
Tässä muutamia aktiivisia suomalaisia eSports joukkueita:
RCTIC eSports CS:GO (jaukku, el_miQuel, emr0n, THim, Timoteus) joukkueella on paikka ESPC CS:GO liigan pudotuspeleihin.
ENCE( Enceladus) ESports on moninpeliorganisaatio, jonka joukkueeseen kuuluu elfi, shaker, SAGGERTON, dRiim, mkzz, suNny, Chibulis, Procyon ja wabbit.
Curse.EU (natu, reflex,allu, KHRN, ScurK) on nykyiseltä nimeltään Hawks!, ja pelaa tällä hetkellä ESL A -sarjaa.
myDGB.net (fAlsu, reVicer, KELLI, MDL, xartE, joelZ), tulee osallistumaan DreamHack –nimiseen Summer 2013 –tapahtumaan.
Eternity Gaming (Twista, kononen, nashje, zwhR, JESU) joukkue pelaa paraikaa ESPC –liigaa.Team Refuse (duffman, SHATTE, jOkkez, cyrex, FORGIVEN ) on päättänyt joukkueen pelitoiminnan.
Ulkomaisista eSport –joukkueista mainittakoon Ruotsin lipun alla pelaavat joukkueet Absolute Legends ja Epsilon eSports, Pohjois–Amerikkalainen Curse NA -joukkue, ranskalainen JAS –joukkue ja saksalainen Druckwelle –joukkue.

Lorenza Balistreri PhD